QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: wx1176

闲着无聊,重新整好服役了2年的四通改无刷小直机

jing_lee 发表于 2015-5-4 22:07
关于塑料PA+GF比例问题,从开始改MJX、青松、丘V3、004、Bee2、King3、EP100、EP200、火狐255、250、45 ...

對師兄這種尋根究底之毅力佩服!有空定要向你多加請教!

jing_lee 发表于 2015-5-4 17:02
FBL系列也很稳的,下面视频里没关门窗,过堂风有点大,但小小的FBL100也可以随意乱飞。。。

好纯熟的操控手法,我呢個老新人要多多练习囉……

Azbiso 发表于 2015-5-4 23:40
我邊有閉翳過啫?!呻係咁呻下啫,日子咪一樣係咁過!
而家我多咗樣玩意,就係喺淘寶買D嘢返嚟拆!

咁又係吖,淘寶真係好多嘢睇,平靚正乜都有。想買女朋友又得……!

丁凯 发表于 2015-5-5 10:33
咁又係吖,淘寶真係好多嘢睇,平靚正乜都有。想買女朋友又得……!

女朋友都想喺淘寶買,唔通你想.........................?

丁凯 发表于 2015-5-5 10:18
好纯熟的操控手法,我呢個老新人要多多练习囉……

呢位師兄係經過幾多刻苦轉研,唔同一D小小嘢都响哂鑼鼓嘅小輩,點到你唔服?!

丁凯 发表于 2015-5-4 15:47
我估賣家要清倉多啲,三軸冇可能咁定,我睇好多都係二百幾……

懶理佢賣幾多錢!呢D咁唔正常嘅價錢連問我都費事問!喺商業社會每種產品都有佢應有嘅最底價值,佢標價平到咁離譜等陣你想買佢話賣哂棧得個恨字!只要唔超出我嘅bugget,我寧願買正價貨!
    美國佬都有傾銷法,佢咁做係以割喉價擾亂市場,要坐監嘅,喺中國仲大鑊,如果有充份証據構成擾亂金螎,要打靶嫁!

Azbiso 发表于 2015-5-5 12:07
女朋友都想喺淘寶買,唔通你想.........................?

講下啫,咪搞我,怕怕……

Azbiso 发表于 2015-5-5 12:19
呢位師兄係經過幾多刻苦轉研,唔同一D小小嘢都响哂都鑼鼓嘅小輩,點到你唔服?!

呢位師兄都玩咗好耐囉,同你咁上下老經驗。

Azbiso 发表于 2015-5-5 16:35
懶理佢賣幾多錢!呢D咁唔正常嘅價錢連問我都費事問!喺商業社會每種產品都有佢應有嘅最底價值,佢標價平到 ...

咁嚴重?!!

丁凯 发表于 2015-5-5 18:26
呢位師兄都玩咗好耐囉,同你咁上下老經驗。

大家都係中意鑽研嘅人,玩幾耐唔重要,我佩服佢嘅係能喺將一種玩藝嘅特質、比較都能一一細評,你見有D友淨係識玩,有乜問題就噴,最睇唔起呢種人!

丁凯 发表于 2015-5-5 18:26
咁嚴重?!!

呢個只係舉例亦當然冇咁嚴重,喺中國人嘅社會就係咁!你睇西方文明國度早有傾銷法、知識產權法.......等,例如嗰間淘寶咁樣劈價,人哋正紋正路做生意嗰D咪俾佢累死?更嚴重嘅係最怕大眾將佢呢個當係指標咁就市場大亂!美國嘅傾銷法就係針對呢類情況而設立,人哋立國只約二百五十年成為世界一哥,中國人冇專重知識產權及循規蹈矩嘅慨念,只要自己好、唔理人哋死,你睇通街山寨、假貨,睇到都眼寃,難怪中國人去到邊度都俾人睇唔起!!!

Azbiso 发表于 2015-5-5 20:41
大家都係中意鑽研嘅人,玩幾耐唔重要,我佩服佢嘅係能喺將一種玩藝嘅特質、比較都能一一細評,你見有D友淨係 ...

亂咁噴啲多數都係後生仔,血氣方剛冇耐性嘛。邊似得我哋?

Azbiso 发表于 2015-5-5 21:08
呢個只係舉例亦當然冇咁嚴重,喺中國人嘅社會就係咁!你睇西方文明國度早有傾銷法、知識產權法.......等,例 ...

你話嘅情形同樣都發生喺馬國,例如航模鋪生意咁。
我哋華人係正紋正路咁做嘅,但啲巫裔(真正嘅馬拉人)識得喺內地攞貨後,
就喺市場亂咁劈價,叼那星!搞到好多間航模鋪都執笠吖……

丁凯 发表于 2015-5-5 22:16
你話嘅情形同樣都發生喺馬國,例如航模鋪生意咁。
我哋華人係正紋正路咁做嘅,但啲巫裔(真正嘅馬來人 ...

咁佢哋有冇賣到跌破底價?如果淘寶間嘢賣一舊水有得賺---我切!   冇得賺嘅生意做嚟做乜?冇得賺又擾亂市塲呢下仲大罪!
   唔知你有冇發覺一樣嘢,膚色越白嘅人種越進取!非洲D黑人腦筋比較鈍但體能上贏番,亞洲人越黃黃黑黑嘅就越不堪!你睇菲律賓、越南、印尼、馬拉人等多數係皮膚黑黑衰衰格格嘅,中國人夾喺中間唔黑唔白,多多古惑,好多山寨、假貨都係中國人搞出嚟!  中東嗰D滿面鬍鬚皮膚黃黃黑黑嘅仲仆街!搞個甚麼伊斯蘭國出嚟到處殺人!  亞洲而論只有大和民旅嘅日本人同南韓人比較受世界尊重,佢哋都係膚色較白嘅,你話死唔死!!!
   可能連人類學家都忽略咗呢個現象,我諗住用呢個發現去攞諾貝爾獎!